Фахівці Управління провели нараду з колективом КП «Універсал 2005»

З метою профілактики електротравматизму, аналізу стану охорони праці на підприємстві та вдосконалення здійснення державного нагляду за додержанням вимог законодавства та нормативно - правових актів з охорони праці та промислової безпеки, головним державним інспектором відділу нагляду  в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павлом Третяком проведено нараду з працівниками КП «Універсал 2005»  щодо  «Виконання  вимог  організаційних та технічних заходів безпеки  при виконанні робіт   в  електроустановках  до  1000 В.  

 Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках України та області, наголошено на вжитті наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму .

Головний державний інспектор акцентував увагу на виконанні робіт поблизу повітряних ліній електромереж та робіт із пересувними електроустановками і ручним електроінструментом. Фахівець роз’яснив присутнім основні вимоги комплектування електроустановок електрозахисними засобами, які регламентуються «Положенням про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям» та іншими засобами індивідуального захисту. Інспектор звернув увагу на те, що відповідальність за своєчасне забезпечення працівників і комплектування електроустановок засобами захисту згідно з нормами комплектування, за організацію належних умов зберігання, своєчасне проведення періодичних оглядів і випробовувань, вилучення непридатних засобів та організацію обліку несе власник цих засобів.

Павло Третяк надав консультації і відповіді на запитання учасників заходу.

 

 

 

 

    

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)