Запитуйте – відповідаємо!

Роз'яснення надає головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Тетяна Петренко.

 Набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки може здійснюватися на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Порядком видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107 (зі змінами, внесеними постановою КМУ від 7 лютого 2018 р. N 48) (далі – Порядок) затверджено перелік видів робіт підвищеної небезпеки (додаток 6 до Порядку), зокрема водолазні роботи.

Декларація за формою згідно з додатком 8 Порядку подається суб'єктом господарювання (уповноваженим ним органом або особою):

- у паперовій формі особисто або поштовим відправленням – адміністратору Центу надання адміністративних послуг не пізніше ніж за п'ять робочих днів до початку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці  реєструється територіальним органом Держпраці через Центр надання адміністративних послуг.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)