У відділі освіти Гайворонської райдержадміністрації відбулася нарада щодо справного стану та безпечної експлуатації котелень

 Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський провів  нараду із спеціалістами навчальних та дошкільних закладіввідділу освіти Гайворонської райдержадміністрації з питань попередження виробничого травматизму,  дотримання вимог безпеки праці під час експлуатації  опалювальних водогрійних котлів.

 Анатолій Дзіговський   акцентував увагу на основних пріоритетах діяльності Управління Держпраці України, одним із яких є попередження порушень чинних  законодавчих актів з питань з охорони праці, спрямованих на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності та зазначив, що під час опалювального сезону в навчальних закладах з’являється висока ймовірність виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж, вибухів у тому числі під час експлуатації котелень, причинами яких є недотримання вимог безпеки з питань охорони праці.

    В нараді взяли участь начальник відділу освіти Олександр Гродзіцький, спеціаліст з охорони праці Віталій Пономаренко, інженер господарської групи Віктор Янко, методист Надія Грабова та інші спеціалісти і керівники структурних підрозділів.

    Розглянуто питання організації проведення своєчасного ремонту котлів згідно з затвердженим графіком планово-попереджувального ремонту, технічного огляду котлів, обслуговування їх навченим та атестованим персоналом та виконання вимог виробничих інструкцій, згідно якими доручається ведення ретельного спостереження за дорученим устаткуванням шляхом його огляду, перевірки справності арматури, КВП, запобіжних клапанів, засобів сигналізації і захисту, живильних пристроїв. Особливу увагу було приділено організації робіт під час аварійної зупинки  опалювальних котлів та дії обслуговуючого персоналу передбачених виробничою інструкцією. Також увага зверталась на умови безпечної експлуатації котлів, у яких закінчився розрахунковий термін служби, які можуть бути допущені до експлуатації на підставі висновку спеціалізованої уповноваженої організації.

  Опрацьовано  «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском»  НПАОП 0.00-1.81-18, що  введені в дію у 2018році.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)