Триває проект Європейського Союзу та Міжнародної Організації Праці (ЄС-МОП) «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці»

16 жовтня  2018 року у місті Харкові розпочався триденний тренінг, організований МОП – «Навчання практичним методам інспекційних відвідувань для виявлення і подолання незадекларованої праці та ефективним навичкам міжособистісного спілкування».

 

Відкрив захід начальник Головного управління Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський, якій привітав учасників, побажав їм максимально ефективно провести тренінг та поліпшити свої навички та техніки з комунікацій під час інспекційних відвідувань. Він також подякував менеджеру проекту Антоніу Сантуш за організацію тренінгу та надану можливість обміну досвідом Європейського рівня.

В свою чергу  Антоніу Сантуш подякував за надану можливість провести тренінг у Харкові, акцентував увагу що він вперше в цьому місті та має сподівання краще  ознайомитись з ним. Він розповів як буде відбуватися захід і які результати  очікуються  наприкінці: інспектори праці ознайомляться з найкращим практиками та методами інспекційних відвідувань для виявлення незадекларованої праці,удосконалять навички ефективного спілкування і самостійно зможуть проводити аналогічні навчання для своїх колег.

В заході візьмуть участь начальники відділів та інспектори праці з територіальних управлінь Держпраці у Харківській, Луганській, Кіровоградській та Донецькій областей.

Метою проекту є

–  продемонструвати повний цикл процесу інспектування з незадекларованої праці;

– навчити ефективним підходам, розвинути практичні навички та поглибити знання інспекторів праці щодо процедур, процесів та заходів з виявлення та подолання незадекларованої праці під час інспекційних відвідувань;

– удосконалити навички інспекторів праці щодо ефективного міжособистісного спілкування на практичних прикладах «важких» випадків – для поліпшення якості та результативності інспекційних відвідувань щодо запобігання та боротьби з прихованими трудовими відносинами та незадекларованої праці;

– покращити комунікативні навички інспекторів праці;

– поліпшити якість та результативність інспекційних відвідувань щодо виявлення та подолання незадекларованої праці, використовуючи приклади “складних” випадків.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)