Незважаючи на зменшення кількості нещасних випадків в машинобудівній галузі, рівень травматизму є все ще досить високим

Посадовими особами Управління Держпраці у Кіровоградській області під головуванням начальника відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Олега Гриба на базі ПАТ «Ельворті» проведено семінар із запобігання виробничому травматизму. В ньому взяли участь фахівці служби охорони праці, виробничих дільниць, профспілок підприємства, а також фахівці служб охорони праці ПАТ «Гідросила», ПрАТ «Гідросила АПМ», ТОВ «КІЗ-Лезо», Прат «Металит» та інші.

  У вступній промові Олег Гриб ознайомив присутніх з загальним станом виробничого травматизму в області та зазначив, що незважаючи на зменшення кількості нещасних випадків в машинобудівній галузі, його рівень все ще є досить високим.

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Андрій Залевський та головний державний інспектор сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Альона Кочетова детально розглянули нещасні випадки, що спричинили тяжкі наслідки, особливості проведення спеціальних розслідувань та виконання заходів, розроблених комісіями. Окрему увагу було приділено безпечній експлуатації вантажопідіймальних механізмів, ковальсько-пресового устаткування, технологічних транспортних засобів, застосуванню захисних огороджень обертових частин машин та механізмів.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Наталія Струтинська висвітлила питання проходження працівниками попереднього та періодичних медичних оглядів.

З метою запобігання виробничому травматизму учасники семінару домовились обмінюватись, за координації фахівців Управління, детальною інформацією про нещасні випадки на підприємствах галузі, їх причини, стан розслідувань та заходи щодо недопущення таких випадків в майбутньому.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)