У КЗ «Кіровоградський обласний наркологічний диспансер» відбувся семінар з гігієни праці

В КЗ «Кіровоградський обласний наркологічний диспансер» проведено семінар з питань гігієни праці за участю лікарів, лаборантів та інших працівників закладу.

 Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Наталія Струтинська звернула увагу на гігієнічні умови праці медичного (лікарі, лаборанти, медичні сестри) та технічного персоналу (електрики, прибиральниці, водії, працюючі за екранними пристроями), а також на шкідливі та небезпечні фактори виробничого середовища і трудового процесу, при роботі з якими обов'язковий попередній (під час прийняття  на роботу) та періодичні (протягом трудової діяльності) медичні огляди.

Метою попередніх медоглядів є визначення стану працівника та можливості виконання без погіршення стану здоров'я професійних обов'язків в умовах дії конкретних шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу; виявлення професійних захворювань (отруєнь), що виникли раніше при роботі на попередніх виробництвах, та попередження виробничо зумовлених і професійних захворювань (отруєнь).

Періодичні медогляди мають на меті виявлення ранніх ознак гострих і хронічних професійних захворювань (отруєнь), загальних та виробничо зумовлених захворювань у працівників; забезпечення спостереження за станом здоров'я працівників в умовах  дії шкідливих та небезпечних виробничих факторів і трудового процесу;  вирішення питання щодо можливості працівника продовжувати роботу в умовах дії конкретних шкідливих та небезпечних виробничих факторів і трудового процесу; проведення відповідних оздоровчих заходів.   

Інспектор приділила увагу на виконанню рекомендацій закладу охорони здоров'я, які зазначаються в Заключному акті за результатами проходження періодичного медичного огляду працівників. 

Наталія Струтинська роз'яснила ДСанПІН 3.3.2.007-98 «Гігієнічні вимоги до організації роботи з візуальними дисплейними терміналами електронно-обчислювальних машин», якими передбачається організація внутрішніх регламентованих перерв  для відпочинку.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)