Оксана Харченко: недопущенням інспектора вважається навіть ненадання документів за складеною вимогою при проведенні інспекційного відвідування

В Компаніївському та Бобринецькому районах, під головуванням заступника начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Оксани Харченко, інспекторів праці Управління викликали резонанс заходи, спрямовані на удосконалення роботи з легалізації праці.

Так, в Бобринецькій райдержадміністрації, під час розширеної наради, за участі голови РДА Олега Тертичного, першого заступника голови РДА Юрія Когадько, голови райради Олени Гадемської, начальників відділів та управлінь РДА, представників Управління соціального захисту населення, Пенсійного фонду України, преси, голів сільських рад, представників середнього та малого бізнесу, пересічних громадян наголошувалось на посиленні роботи комісій з легалізації праці, створених при райдержадміністрації.
Представників аграрного бізнесу цікавило питання, чи інспектор праці повідомляє про проведення перевірки, яким чином проводиться перевірка, які документи повинні бути надані, яка відповідальність є за недопущення інспектора до перевірки. Актуальним було і питання щодо стажування працівника. 
Оксана Харченко наголосила: жоден із працівників не має працювати неоформленим, так як відповідно до чинного законодавства використання неоформленої праці тягне за собою накладення штрафних санкцій в розмірі 30 мінімальних заробітних плат за 1 неоформленого працівника, і на сьогодні складає 111 690 гривень. За недопущення інспектора накладається штрафна санкція в розмірі 100 мінімальних заробітних плат, і на сьогодні ця сума складає 372 300 гривень. Недопущенням інспектора вважається навіть не надання документів за складеною вимогою при проведенні інспекційного відвідування.
Під час зустрічі, учасникам наради роздано інформаційні буклети.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)