Без оформлення трудових відносин, громадянин позбавляє себе права на рівність у своїй гідності та правах

Використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення громадянина права на працю, на відпочинок, на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості, а також у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності. На цьому наголосила заступник начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Оксана Харченко під час робочої зустрічі з керівництвом та громадськістю Новгородківського району.

 Крім представників Управління, в обговоренні важливості легалізації праці та посилення роз’яснювальної роботи з питань легалізації трудових відносин, взяли участь голова райдержадміністрації Андрій Кочерга, голова районної ради Олександр Горбенко, представники громадських організацій, преси, Пенсійного фонду, фіскальної служби та роботодавці району.

Оксана Харченко наголосила на тому, що влада на місцях повинна доводити до роботодавців необхідність легалізувати найману працю. Також мова йшла про те, щоб посилити роботу районних робочих груп з легалізації найманої праці, співпрацю з різними контролюючими органами.

Оксана Харченко акцентувала увагу на тому, що рейдами виявлення неоформленої праці будуть охоплені всі райони області, кожен роботодавець, який не бажає працювати в правовому полі, на собі відчує наслідки у вигляді штрафу.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)