Працівників проінформовано про основні вимоги законодавства щодо оформлення трудових відносин

Головні державні інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталія Махно, Віталій Марценюк та Ганна Царенко провели роз’яснювальну акцію з питань детінізації зайнятості та доходів  населення, відповідальності за порушення трудового законодавства з працівниками ТОВ «Диск Сервіс», які виконували дорожньо-ремонтні роботи по вул. Архітектора Паученка у Кропивницькому.

 Працівників проінформовано про основні вимоги законодавства щодо оформлення трудових відносин, обов’язків роботодавця при прийнятті на роботу працівника, головні аспекти документообігу при прийнятті на роботу та про оплату праці.

Інспектори звернули увагу на питання щодо підстав для проведення інспекційних відвідувань, порядку та термінів подання повідомлення про прийняття на роботу, накладення та розміру штрафних санкцій при порушенні роботодавцем законодавства про працю, недопущення затримки виплати заробітної плати, нарахування її в повному обсязі та обов’язковості проведення індексації та компенсаційних виплат.

Інспектори вручили працівникам ТОВ «Диск Сервіс» буклети щодо оформлення трудових відносин  та трудових прав найманих працівників.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)