Cтартувала серія семінарів-нарад з питань законодавства про загальну безпечність нехарчової продукції та вимог технічних регламентів для експертів експертних організацій

     У Кіровоградській філії ПАТ «Миколаївський експертно-технічний центр» відбувся перший із започаткованої низки семінар-нарада  для фахівців експертних організацій, які виконують експертизу стану охорони праці та безпеки промислового виробництва щодо законодавства про загальну безпечність нехарчової продукції.

 Як повідомив присутнім заступник начальника відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Кіровоградській області Станіслав Сітнік, перед фахівцями відділу стоїть завдання недопуску на ринок області нехарчової продукції, яка не відповідає вимогам технічних регламентів, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці.

     Власне з метою інформування, навчання і тлумачення тих законодавчих вимог, які  останнім часом діють на нехарчовому ринку країни і вирішено провести низку роз’яснювальних семінарів – нарад.

     Під час семінару-наради розглянуто питання щодо застосування вимог технічних регламентів: машини та устаткування; пересувне обладнання, що працює під тиском; ліфти і компоненти безпеки для ліфтів; прості посудини високого тиску;  обладнання, що працює під тиском; засоби індивідуального захисту.

     Окремо учасники заходу зупинилися на технічному регламенті обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)