Зосереджено увагу на нових правилах з охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів та підіймальних пристроїв

У ТОВ "ТОРГОВИЙ ДІМ "УКРНАСОССЕРВІС" відбулася консультативна нарада за участю головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку Управління Держпраці у Кіровоградській  області Анатолія Шумейка. У нараді взяли участь головні спеціалісти, керівники цехів та дільниць підприємства, керівник служби охорони праці  Ольга Бондаренко.

 Присутнім надано інформацію про основні вимоги Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання НПАОП 0.00-1.80-18 та Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18. Акцентовано увагу на порядок проведення періодичних технічних обслуговувань вантажопідіймальних кранів, виведення їх в ремонт та  включення в роботу після  ремонту, обов`язки обслуговуючого персоналу при проведені огляду і перевірці механізмів, металоконструкцій, приладів і пристроїв безпеки. Надано інформацію про створення безпечних умов  під час  виконання робіт на висоті, вантажно - розвантажувальних робіт, організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці та допуск їх до самостійної роботи.

Висвітлені питання організації медичних оглядів осіб, які працюють у важких та шкідливих умовах праці.

.                                                                          

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)