Інспектор наголосив на відповідальності за правильний допуск відряджених працівників до робіт в електроустановках

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів семінар щодо організації безпечної експлуатації електроустановок та відповідальності посадових осіб за правильний допуск відряджених працівників до робіт в електроустановках на ПП «Віктор і К», (смт. Власівка, м. Світловодськ).

 Інспектор загострив увагу на дотриманні працівниками вимог НПАОП 40.1-1.21-98  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та інструкцій з охорони праці щодо безпечного виконання робіт. Зупинився на відповідальності посадових осіб за правильний допуск відряджених працівників до робіт в електроустановках, а також на порядку надання відрядженим працівникам права працювати в діючій електроустановці керівниками робіт, наглядачами і членами бригади.

Володимир Євтушенко нагадав, що надання права видавати наряди і розпорядження має бути оформлене письмовою вказівкою керівництва експлуатаційного підприємства.

Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при організації цих робіт.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)