Виявлено шість неоформлених працівників

Фахівці відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Кіровоградській області 29 серпня провели роз’яснювальну акцію в закладах  по вулиці Преображенській в районі дитячої обласної лікарні.

 Роботою охоплено одинадцять суб’єктів господарювання, переважно фізичних осіб – підприємців. У трьох фізичних – осіб – підприємців виявлено шість неоформлених працівників.

Того ж дня оформлено накази та направлення на проведення інспекційних відвідувань у трьох суб’єктів господарювання, одному направлено акт та вимогу про надання документів у зв’язку з його відсутністю в місті.

За  результатами інспекційних відвідувань  матеріали будуть передані до правоохоронних органів, а також керівництвом Управління буде розглянуте питання про накладення штрафної санкції в розмірі 111 690 грн. за кожного неоформленого працівника.

Отже, всі роботодавці мають шанс для впорядкування трудових відносин з найманими працівниками та виправлення інших порушень законодавства про працю. На сьогодні і в подальшому при проведенні перевірок інспектором не буде надаватися час для оформлення трудових відносин, а вживатимуться всі заходи впливу до роботодавця.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)