Проведено перевірку та превентивні заходи на ТОВ «Єврощебінь»

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський та головний державний інспектор сектору Костянтин Мазур провели позапланову перевірку та превентивні заходи на ТОВ «Єврощебінь» щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки.

 Перевірка показала, що з боку відповідальних посадових осіб підприємства знижено контроль за безпечним виконанням гірничих робіт у кар’єрі, огляд робочих місць посадовцями здійснюється формально.

Перевіркою встановлено, що повторний інструктаж для працівників не завершено перевіркою знань у вигляді усного опитування або за допомогою технічних засобів, а також перевіркою набутих навичок безпечних методів праці, особою, яка проводила інструктаж.

Паспорт ведення гірничих робіт, який знаходиться на екскаваторі-бутобої «Hitachi-330» не відповідає фактично виконуваній роботі. Справність екскаватора-бутобоя «Hitachi-330» не перевіряється відповідальними посадовими особами підприємства. На екскаваторі-бутобої «Hitachi-330» відсутні засоби пожежогасіння.

Пошкоджено огородження на майданчику обслуговування дробарки. Знято огородження натяжного барабану конвеєра №10. ТП-0,4 кВ щебеневого заводу не зачинено надійним замикаючим пристроєм. 

Розглянуто питання експлуатації технологічних транспортних засобів відповідно до вимог «Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом» НПАОП 0.00-1.24-10 та питання проведення ремонтних робіт відповідно до вимог «Правил охорони праці під час дроблення і сортування, збагачення корисних копалин і огрудкування руд та концентратів» НПАОП 0.00-1.61-12.

За допущені порушення головного механіка підприємства притягнено до адміністративної відповідальності.

 Довідка.

ТОВ «Єврощебінь»проводить  проводить  переробку граніту та виготовлення щебеневої продукції з Новоукраїнського (Горіхівського) родовища гранітів.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)