Розпочато планову перевірку КЗ «Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій»

Головні державні інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області розпочали планову перевірку вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та ринкового нагляду комунального закладу «Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій»», основним видом економічної діяльності якого є діяльність лікарняних закладів.

 Представила комісію Управління перед головним лікарем Надією Левченко та працівниками закладу, а також роз’яснила Порядок проведення перевірки, підписання документів за наслідками перевірки в порядку, визначеному Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» Ірина Чирва-Репетир, начальник відділу нагляду в АПК та СКС.

В КЗ “Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій” діти проходять лікування, в залежності від діагнозу та протікання хвороби, від одного до дванадцяти місяців. Для проживання дітей в санаторії є всі необхідні підрозділи: фтизіатричне на 110 ліжок та ізоляційне відділення, рентген, фізіотерапевтичний, стоматологічний, лікувально-фізкультурний кабінет, клініко-діагностична лабораторія, школа, бібліотека, харчоблок, пральня, майстерні, підсобне господарство, котельня. Враховуючи велику кількість об’єктів підвищеної небезпеки (устатковання напругою понад 1000 В, газове господарство,опалювальні водогрійні котлипотужністю понад 100 кВт), до складу комісії ввійшли головні державні інспектори різного профілю, зокрема: відділу нагляду в АПК та СКС – Анна Лішенко та Володимир Кочура, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці -  Володимир Євтушенко, відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку – Сергій Бабенко.

Стан гігієни праці працюючих перевіряє головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Наталія Струтинська. Також  перевіряється дотримання вимог технічних регламентів об’єктів ринкового нагляду заступником начальника відділу організації державного та ринкового нагляду Станіславом Сітніком.

Перевірка триває.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)