Розслідування професійних захворювань - на контролі Управління

Під час колегії Управління Держпраці заступник начальника відділу з питань гігієни праці Лілія Ліпко – Гречуха порушила питання професійних захворювань пов’язаних з виробництвом.

 До відділу надійшло 49 повідомлень (від інституту профмедицини) за формою П-3 щодо розслідування професійних захворювань, пов’язаних з виробництвом, з яких 46 - розслідувані (складено акти за формою П-4). Від обласного профпатолога протягом надійшло 44 запити на складання санітарно-гігієнічних характеристик умов праці, складено 44 сангігхарактеристик (інформаційних довідок). В роботі колегії взяли участь  представники керівного складу шахт ДП «Схід ГЗК» - керівники груп охорони праці Інгульської, Новонстянтинівської та Смолінської шахт Олександр Михайленко, Віталій Чорний та Віталій Задорожний, в.о. директора Смолінської шахти Олександр Карапузіков.

Представники комбінату разом із Сергієм Подорожним проаналізували причини профзахворювань та шляхи їх мінімізації на урановому виробництві. На думку учасників обговорення, знизити ріст профзахворювань можливо за рахунок вчасного виявлення хвороб, оновлення обладнання та техніки на більш сучасне, що і впроваджується на шахтах. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)