Колегія Управління: необхідно посилити роботу із попередження травматизму

Начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний провів засідання колегії Управління за підсумками роботи у першому півріччі 2018 року. Розглянули питання про стан виробничого травматизму та легалізації заробітної плати в області, організації медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах та на роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці.

 Перший заступник начальника Управління Віталій Заніздра акцентував на тому, що рівень виробничого травматизму зменшився на 15 відсотків. Втім, кількість смертельних травм збільшилась. У цьому році на виробництві загинуло на одного працівника більше (3 проти 2 у 2017 році). Смертельно травмовані працівники в гірничорудній промисловості, сільському господарстві та на автомобільному транспорті.

Віталій Заніздра повідомив, що наразі проводиться розслідування 11нещасних випадків, а найбільше їх зареєстровано у місті Кропивницькому. Посадовець наголосив на посиленні роботи, системному аналізі актів розслідувань комісій підприємств, жорсткому контролі за виконанням запропонованих Управлінням профілактичних заходів.

Начальник Управління та присутні заслухали представника ПАТ «Ельворті» з приводу усунення причин нещасних випадків на підприємстві.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)