Розповсюджувачі нехарчової продукції повинні знати…

В магазині «1001 дрібниця» у Кропивницькому фахівці відділу організації державного та ринкового нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області провелисемінар щодо обов’язків розповсюджувачів, які займаються реалізацією засобів індивідуального захисту.

 Під час заходу роз’яснений порядок надання інформації споживачам (користувачам) про ризики, яка становить вищезазначена продукція.

Так, обов’язок розповсюджувача надавати відповідному органу ринкового нагляду та іншим заінтересованим особам інформацію, необхідну для відстеження походження відповідної продукції, а також не постачати продукцію,  про яку їм відомо або має бути відомо на підставі наявної в них інформації, що ця продукція не відповідає вимогам щодо забезпечення безпечності продукції.

У разі, якщо продукція не відповідає загальній вимозі щодо безпечності, її розповсюджувач має надати в установленому Кабінетом Міністрів України порядку органу державного ринкового нагляду повідомлення про таку продукцію.

Слухачів також поінформовано, як навчити виконувати  інструкцію з користування засобами індивідуального захисту користувачів, які зазвичай її не читають.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)