За результатами контрольних заходів Держпраці підприємства-боржники погасили понад 248 мільйонів гривень заборгованості із заробітної плати

    Впродовж січня – травня 2018 року інспекторами праці проведено інспекційні відвідування 402 підприємств-боржників, які мали заборгованість із виплати заробітної плати на суму 1 млрд. 16 млн. грн. перед 72 тис. 119 працівниками.

    На вимоги інспекторів праці 221 підприємство-боржник погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 248 млн. 114 тис. грн., тобто підприємства повністю чи частково розрахувалися з 47 тис. 257 працівниками.

    За результатами перевірок підприємств-боржників складено та передано до суду 179 протоколів про адміністративне правопорушення, на підставі яких на посадових осіб накладено штрафів на загальну суму 26,7 тис. гривень.

Окрім того, відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за порушення строків виплати заробітної плати посадовими особами Держпраці винесено 637 постанов про накладення фінансових санкцій у сумі 6,7 млн гривень.

    Держпраці нагадує, що юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, а їх посадові особи – кримінальну або

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)