Планове навчання посадових осіб Управління

    З метою підвищення професійного рівня підготовки посадових осіб Управління у сфері промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами, здійснення державного гірничого нагляду, а також з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов'язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення з метою дотримання прав і гарантій застрахованих осіб та дотримання роботодавцями законодавства про працю, в т.ч. і неповнолітніх, працевлаштування інвалідів, відповідно до наказу Управління від 28 грудня 2017 року №1931 «Про навчання посадових осіб Управління у 2018 році», 10 липня 2018 року проведено навчання посадових осіб Управління Держпраці у Кіровоградській області.

    По питанню змін в трудовому законодавстві доповідала Ганна  Масловська, начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів.

    Про час відпочинку працівників, які працюють за комп’ютером відповідно до вимог чинного законодавства доповідав Сергій Олексієнко, начальник відділу з питань гігієни праці.

    Фахівець проінформував учасників заходу, що до роботи з візуальними терміналами відносяться ті працівники, які займають не менше 50% робочого часу.

    Внутрішньозмінні режими роботи та відпочинку при роботі з ПЕОМ становлять:

- для розробників програм регламентована перерва 15 хв. через кожну годину роботи;

- для операторів із застосуванням ЕВМ 15 хв. Через кожні дві години роботи;

- для операторів комп’ютерного набору, регламентована перерва тривалістю 10 хв. Через кожну годину роботи;

- в разі, якщо виробничі обставини не дозволяють таких перерв, тривалість безперервної роботи з ЕВМ не повинна перевищувати 4-х годин.  

    Підводячи підсумки навчання Ольга Середа, начальник відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адмінпослуг резюмувала на потребі проведення навчань посадовим особам Управління з метою підвищення їх професійного рівня.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)