Перевірка з питань охорони праці на ТОВ ВКФ «Велта».

   Згідно плану роботи Управління Держпраці у Кіровоградській області розпочато планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки в Товаристві з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма «Велта». Підприємство розробляє Бирзулівське родовище ільменітових пісків та знаходиться у с. Коробчино, Новомиргородського району Кіровоградської області.

 

   Комісію очолює завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський. До її складу ввійшли також Костянтин Мазур - головний державний  інспектор сектору гірничого нагляду, Павло Третяк - головний державний  інспектор  відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці і Сергій Бабенко - головний державний  інспектор  відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку.

   Початок перевірки показав, що мають місце недоліки щодо виконання в повному обсязі вимог галузевої системи управління охороною праці в поєднанні з нарядною системою.

   Відповідальними посадовими особами підприємства обстеження робочих місць проводяться неякісно, при  видачі змінних нарядів не завжди видаються вказівки на усунення порушень правил безпеки, на низькому рівні діє система збору інформації про стан охорони праці на робочих місцях.

   Так при перевірці ведення гірничих робіт на кар’єрі встановлено, що машиністу екскаватора ЕШ 6/45 не проведено повторний інструктаж з питань охорони праці. Відсутнє огородження рухомих частин на компресорі, який знаходиться на екскаваторі ЕШ 6/45. Пішохідна доріжка по якій рухаються працівники біля приміщення оператора гідромонітору знаходиться у межах призми обрушення. Кабель, що живить водовідливну установку, знаходиться у воді. З паспортом ведення гірничих робіт бульдозера SD-32 та екскаватору XYUNDAI R360 Lc-7 не ознайомлені за особистим підписом машиністи технологічних транспортних засобів та посадові особи, в обов'язки яких покладено здійснення контролю за безпечним виконанням робіт.

   Пре перевірці збагачувального виробництва встановлено, що на дільниці доведення відсутні огородження напівмуфт приводів крутопохилого та хвостового конвеєру. Не огороджені приводи сушильних барабанів №2,3. На дільниці гравітації відсутнє огородження напівмуфти приводу стрічкового конвеєру вакуум-фільтра.

   На електротельфері Т-10432 не працює кінцевий вимикач для автоматичного зупинення механізму піднімання  вантажозахоплювального органу. Не проведено повний технічний огляд (випробування) знімних вантажозахоплювальних пристроїв автомобільного крану КТА-32. На автомобільному підйомнику АГП-28 підтікає мастило з опорного  циліндра.

   Допущено перевезення працівників на території підприємства машиністом навантажувача XYUNDAI –HL770-7A за межами його кабіни на підніжці.

   Інформація, щодо виявлених порушень в ході перевірки, надана керівництву підприємства. За її результатами буде складено відповідний акт та видано припис на усунення виявлених порушень.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)