Безпека – запорука здорового відпочинку дітей у літній період

   Начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний взяв участь у засіданні міжвідомчого оперативного штабу з координації роботи щодо проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

   На виконання окремого доручення Держпраці та розпорядження Голови ОДА «Про підготовку та проведення оздоровчої компанії влітку 2018 року» Управлінням Держпраці у Кіровоградській області проведено перевірки, щодо організації проведення оздоровлення й відпочинку дітей у п’яти оздоровчих закладах.

   Так, було здійснено перевірки стану дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів у ДПОЗ «Чайка» Гайворонського, ТОВ ДОЗ «Бригантина» Новоархангельського, ТОВ оздоровчий комплекс «Лісова пісня» Маловисківського, ТОВ ДПОЗ «Дружба» Олександрійського та ДЗОМ «Жовтень» Олександрівського районів.

   Перевірка показала, що керівники підприємств, на жаль, нехтують елементарними правилами безпеки й охорони праці, що створює небезпеку як персоналу, а й дітей, які проходять оздоровлення в даних оздоровчих закладах.

   За наслідками позапланових перевірок ТОД МОЗ «Бригантина» Новоархангельського, ТОВ оздоровчий комплекс «Лісова пісня» Маловисківського, ДПОЗ «Чайка» Гайворонського районів виявлено 49 порушень вимог законодавства з питань охорони праці.

   Керівникам даних закладів вручено приписи, які є обов’язковими до виконання. Керівника ТОВ ДОЗ «Бригантина» притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. 

   У ТОВ ОК «Лісова пісня» виявлено 15 порушень нормативно-правових актів щодо безпечного ведення електрогосподарства. 

   Звертаючись до представників території, заступник Голови облдержадміністрації Світлана Лобанова, наголосила на необхідності контролювати безпекові заходи під час проходження оздоровчої компанії.

   Питання дотримання вимог законодавства з охорони праці під час функціонування оздоровчих закладів області у літній період знаходяться на контролі Управління.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)