Про роботу щодо легалізації заробітної плати та стану охорони праці в області йшлось на робочій зустрічі в обласній державній адміністрації

    Сьогодні, 6 липня, в обласній державній адміністрації, заступник Голови Державної служби України з питань праці Ігор Іванович Шумелюк зустрівся з заступником голови обласної державної адміністрації Світланою Лобановою. В заході взяв участь начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний, який проінформував про проведену роботу з питань легалізації трудових відносин та заробітної плати. Зазначив, що в області проводиться значна інформаційно-роз’яснювальна робота. Для Управління головне, щоб громадяни відчули позитивний результат від проведеної роботи в напрямку легалізації і зрозуміли, що такі заходи не є одноразовими.

 

    Щодо питань охорони праці, то з початку року, на піднаглядних Управлінню Держпраці у області суб’єктах господарювання порівняно з аналогічним періодом минулого року рівень загального травматизму зменшився на 15 відсотків.

    Проте, зросла кількість травмованих працівників в галузях: гірничо-рудній і нерудній промисловості, в сільському господарстві, котлонагляді та підйомних спорудах, легкій, текстильній промисловості та пошитті одягу, будівництві.

    Заступник Голови Держпраці  Ігор Шумелюк окреслив сучасні виклики та завдання, які поставлено перед Держпраці сьогодні, зазначив, що одним із пріоритетних напрямків у роботі органів державного нагляду і контролю є легалізація зайнятості населення.

    Світлана Лобанова у цьому контексті зауважила, що в області проводиться конструктивна співпраця з Управлінням Держпраці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)