У Долинському районі інспектор праці роз’яснив працівникам та роботодавцям порядок оформлення трудових відносин

    На території Васильківської сільської ради інспектор праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Терещенко провів роз’яснювальну роботу в частині легалізації праці.

    Основи напрямок діяльності Держпраці, зокрема в частині легалізації праці – це інформаційно-роз’яснювальна робота, метою якої є попередження порушень роботодавцями законодавства про працю.

    Фахівець звернув увагу учасників трудових відносин на те, що легальна праця гарантує працівникам соціальний захист, в частині виплати заробітної плати, надання відпусток, оплати над нормованої роботи та в нічний час тощо. Легальна зайнятість сприяє наповненню бюджету сільської ради.

    Але зважаючи на бездіяльність деяких роботодавців в районі, доводиться застосувати крайні міри.

    Так, за результатами перевірок складено та вручено посадовим особам 7 приписів для усунення виявлених недоліків. Складено адміністративний протокол за ч.1 ст.41 КупАП за порушення законодавства про працю (штраф 510-1700 грн.).

    Передано до суду справу про притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб, що порушують законодавство про працю. Накладено штрафну санкцію на суму 223380 грн. КЗпП України за фактичний допуск 2 працівників до роботи без оформлення трудового договору.

    Передано до поліції дві справи про прийняття рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності за статтею 172 КК України посадових осіб за порушення законодавства про працю.

    Інспектор праці звернув увагу громадян на можливість одержання індивідуальних консультацій стосовно оформлення трудових відносин.

    Сергій Терещенко надав відповіді на питання учасників заходу.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)