Держпраці продовжує боротьбу з нелегальним працевлаштуванням

     На одному зі столичних будмайданчиків виявлено неоформлених працівників.

    16 травня Голова Держпраці  Роман Чернега спільно з  фахівцями Головного управління Держпраці у Київській області провели інспекційне відвідування на одному із будівельних майданчиків столиці.

 У ході інспекційного відвідування  встановлено, що будівельні роботи на  об’єкті здійснюють працівники ТОВ «Перша будівельна фірма».  Документів щодо укладення трудових договорів на працівників підприємства, залучених до виконання будівельних робіт, не надано. Самі працівники не володіють інформацією, у якого саме роботодавця працюють.

   Інспекторам праці вдалося зібрати пояснення 22 працівників, адже більшість працюючих швидко залишили робоче місце, відмовляючись надавати пояснення. Суб’єкт господарювання не надав інформації щодо укладення трудових договорів із опитаними працівниками.

    Наразі триває інспекційне відвідування усіх об’єктів, що мають відношення до даного суб’єкта господарювання.

   Використовуючи  неофіційне працевлаштування,  недобросовісні роботодавці позбавляють  працівників гідних умов праці, належної пенсії в майбутньому та відповідних соціальних гарантій.

     Держпраці нагадує, що допуск працівника  до роботи без належного оформлення карається штрафом  у розмірі 111 тисяч 690 гривень за одного працівника.

 http://dsp.gov.ua/

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)