Спільними діями дисциплінуємо призовників і проводимо роз’яснювальну роботу з легалізації праці

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області здійснюється широка інформаційна кампанія щодо переваг легальної праці та боротьби з тіньовою зайнятістю. Інспектори праці групами відвідують роботодавців області, намагаючись охопити їх якомога більше.

 Спільні відвідування також проводяться одночасно з представниками міського військкомату та нарядом національної поліції.

Під час таких відвідувань ми виявляємо осіб призовного віку, які ухиляються від строкової служби - зазначає військовий комісар Кропивницького міського військового комісаріату Владислав Зуєв. Дуже часто роботодавці, щоб не ставити на військовий облік, офіційно не оформляють працівників. Тому, спільними діями ми дисциплінуємо призовників і проводимо роз’яснювальну роботу з легалізації праці. А національна поліція потрібна для підтримкигромадського порядку.

Перший візит інспектора проводиться в рамках інформування про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю. Вже протягом квітня проведено 16 таких виходів. Під час кожного охоплюється від 20 до 50 роботодавців.

  Вручено близько тисячі буклетів з роз’ясненнями наслідків нелегальної праці  як для роботодавців, так і для працівників. Під час виходу інспектори бачать кількість людей, які працюють у кожного роботодавця, всім надається можливість самостійно виправити порушення, оформити трудові відносини з працівниками та повідомити про це Управління.

Якщо порушення не усунено, то наслідком другого візиту інспектора праці будуть всі передбачені законодавством заходи впливу, в тому числі і штрафна санкція відповідно до статті 265 КЗпП України.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)