Знання принесуть користь студентам вже цього літа, якщо виникне бажання працевлаштуватися

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталія Струтинська за ініціативи керівництва Бобринецького коледжу ім. В.Порика Білоцерківського національного аграрного університету провела для студентів навчального закладу семінар з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці. Інспектор ознайомила присутніх із цьогорічним девізом  Всесвітнього дня охорони праці – «Захищене і здорове покоління».

 До проведення заходу були залучені заступник директора з навчально-виховної роботи Василь Андрєєв та інженер з охорони праці Дмитро Баклан.  

Наталія Струтинська звернула увагу на несприятливі виробничі фактори, які виникають при проведенні сільськогосподарських робіт у рослинництві, пов’язані з експлуатацією сільгоспмашин та зі застосуванням пестицидів та агрохімікатів. Це - шум, вібрація, пил, гази, тривалий вплив несприятливих метеорологічних умов, температура навколишніх поверхонь кабіни, незручне, часто вимушене положення тіла та інші. Інспектор поінформувала про забезпечення засобами індивідуального захисту (спецодяг, спецвзуття, рукавиці, захисні окуляри, респіратори) під час виконання робіт з хімікатами. Зазначила, що особи які не досягли 18 років до робіт з пестицидами не допускаються. Ці знання можуть стати корисними студентам вже цього літа, особливо, якщо виникне бажання тимчасово працевлаштуватися.

Також проведено превентивний захід для служби охорони праці закладу на тему : «Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій» з метою попередження та своєчасного виявлення ранніх ознак гострих і хронічних професійних захворювань (отруєнь), загальних та виробничо зумовлених захворювань у працівників коледжу (викладачів та інших працівників), проведення відповідних оздоровчих заходів.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)