Проведено позапланову перевірку на Веселівському кар’єрі ТОВ «Кіровоградський завод будівельних матеріалів №1»

На запрошення керівника підприємства завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський та головний державний інспектор сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Олександр Погорілий провели позапланову перевірку щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при веденні гірничих робіт та їх геолого-маркшейдерського забезпечення.

 Основною метою здійснення позапланової перевірки було надання практичної допомоги інженерно - технічним працівникам щодо забезпечення ефективного функціонування системи управління охороною праці.

Перевірка показала, що підприємством не виконано обсяги по розкривних роботах, що передбачено погодженим планом розвитку гірничих робіт у І-му кварталі 2018 року. Контрольний підрахунок обсягів по видобутку за 2017 рік, з метою перевірки достовірності звітних даних, виконано без розрахунків похибки. В журналі обліку гірничої маси  відсутні посилання на журнали(документи), звідки взяті вихідні дані. Не всі працівники кар'єру при виконанні робіт користуються спецодягом, спецвзуттям та касками. Машиніст екскаватора ЕТ-26 не мав при собі посвідчення на право керуванням екскаватором. Полив технологічних автомобільних доріг, з метою зниження пилоутворення, проводиться не регулярно.

Результати перевірки оформлено відповідними актами та видано приписи на усунення виявлених порушень.

Після обстеження було проведено спільну нараду, на якій були висвітлені проблемні питання з охорони праці на підприємстві та шляхи їх вирішення. Посадовим особам підприємства було надано інформацію про стан виробничого травматизму на підконтрольних гірничовидобувних підприємствах та загальна по іншим галузям промисловості.

Розглянуто питання експлуатації технологічних транспортних засобів відповідно до вимог «Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом» НПАОП 0.00-1.24-10.

 

 

Довідка.

Підприємство розробляє Веселівське родовище суглинків, яке знаходиться  на виїзді з м. Кропивницький.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)