Особливу увагу приділено використанню засобів індивідуального захисту при виконанні робіт підвищеної небезпеки

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області спільно з ОКВП «Дніпро-Кіровоград», яке є основним підприємством у галузі житлово-комунального господарства Кіровоградської області, проведено превентивний захід на тему «Дотримання вимог «Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених місць»  – запорука безпеки працівника» з метою попередження виробничого травматизму під час експлуатації та ремонту систем централізованого водопостачання та водовідведення. Особливу увагу приділено  використанню засобів індивідуального захисту при виконанні робіт підвищеної небезпеки, а саме: виконанню газонебезпечних робіт в колодязях. Працівників підприємств водопровідно-каналізаційного господарства поінформовано про дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

 Головний державний інспектор Тетяна Петрова акцентувала увагу на проведенні навчання та інструктажів з питань охорони праці, наявності та якості інструкцій з охорони праці за професіями та видами робіт, підготовці кадрів, проходженні стажування прийнятих на роботу працівників, відповідності освіти керівного складу, професійному доборі . Працівники, що залучаються до виконання робіт в колодязях повинні забезпечуватись спецодягом і засобами індивідуального і колективного захисту згідно з типовими нормами та колективним договором, а працівник має чітко виконувати інструкції з охорони праці та правила внутрішнього трудового розпорядку.   

Такого змісту заходи покликані сприяти покращенню ситуації в частині попередження нещасних випадків в галузі водопровідно-каналізаційного господарства та будуть проводитись і в подальшому.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)