В області оголошено «місячник легалізації трудових відносин»!

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області оголошено місячник легалізації трудових відносин, під час якого здійснюється широка інформаційна кампанія щодо переваг легальної праці та боротьби з тіньовою зайнятістю.

 Згідно із статистичними даними без оформлення трудових відносин в області працюють 18,7% зайнятого населення.

Штраф за використання праці без офіційного оформлення на даний час складає 111 690 грн. за кожну особу, щодо якої скоєно дане порушення (30 мінімальних заробітних плат, відповідно до абз.2 частини 2 статті 265 КЗпП України).

До відома роботодавців!

Якщо Ви платите неоформленим працівникам заробітну плату в розмірі 4000 грн. в місяць то на Вашу думку «економите» кошти. Давайте порахуємо. Щоб заплатити працівникові на руки 4000 грн. треба нарахувати 5000 грн. та сплатити податки в розмірі 1100 грн. (за рахунок роботодавця) та 975 грн. (за рахунок працівника).

Штрафна санкція за неоформленого працівника - це майже 54 місяці сплати податків. Крім того, штрафну санкцію треба сплатити одразу, а податки Ви будете сплачувати щомісячно протягом тривалого періоду.

Управління Держпраці у Кіровоградській області попереджає!

Інспектор праці під час першого візиту до Вас тільки попередить про можливі наслідки нелегальної праці та побачить скільки людей у вас працює. Кожному роботодавцю надається можливість самостійно виправити порушення, оформити трудові відносини з працівниками та повідомити про це Управління.

Якщо порушення не усунено, то наслідком другого візиту інспектора праці будуть всі передбачені законодавством заходи впливу, в тому числі і штрафна санкція відповідно до статті 265 КЗпП України.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)