Роз’яснюємо об’єднаним територіальним громадам області законодавство про працю та охорону праці

З метою надання інформаційно-просвітницької, організаційної та  методичної  підтримки добровільним об’єднаним територіальним громадам щодо реалізації державної політики у сфері законодавства про працю, охорону та гігієну праці, фахівці Управління Держпраці  у Кіровоградській області надають кваліфіковану допомогу по застосуванню чинного законодавства керівникам суб’єктів, переданих в управління громадам.

 13 квітня поточного року за участю начальника Управління Держпраці в області Сергія Подорожного на базі Позашкільного центру КЗ «Великосеверинівська ЗШ І-ІІІступенів» Великосеверинівської сільської ради проведені консультації з працівниками відділу освіти, молоді та спорту, культури  та туризму, керівниками та працівниками  закладів культури та освіти громади.

Начальник відділу з  питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Ганна Масловська розповіла про  вимоги законодавства в частині дотримання порядку оформлення трудових відносин та про мінімальні гарантії в оплаті праці.

 Про основні  законодавчі акти, що регулюють охорону праці в закладах освіти та культури надала роз’яснення Ірина Чирва-Репетир – начальник відділу нагляду в АПК та СКС .

Під час консультацій  присутнім роздано інформаційні листи про отримання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, декларування робіт підвищеної небезпеки та порядку  проведення медичних оглядів.

З урахуванням  відзначення Всесвітнього дня охорони праці, 28 квітня 2018 року під девізом «Захищене і здорове покоління» звернуто увагу аудиторії на необхідність формування культури охорони праці  молодого покоління з дитинства, що в першу чергу починається в освітніх закладах  та закладах культури, де максимально по часу навчаються та проводять  свій вільний час діти різної вікової категорії.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)