За ініціативи фахівців Управління продовжуються навчальні тренування з ліквідації аварійних ситуацій

У ТОВ Світловодський маслосирзавод»" відбулися навчальні тренування з ліквідації аварійних ситуацій. До практичних тренувань були проведені теоретичні навчання посадових осіб та працівників котельної товариства, в яких взяли участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в області Анатолій Шумейко, страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення Фонду соціального страхування України Сергій Якименко, головний інженер підприємства Сергій Кисельов, інженер з охорони праці Григорій Супрун.

 Присутнім була надана інформація про основні вимоги НПАОП 0.00-1.60-66 (Правила будови і безпечної експлуатації парових та водогрійних котлів), НПАОП 0.00-1.0.69-13 (Правила охорони праці під час  експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій,теплових мереж і тепловикористовувальних установок), НПАОП 0.00.-5.11-85 (Типова інструкція по організації безпечного проведення газонебезпечних робіт) та інші нормативно правові акти з охорони праці.

Особливу увагу було звернуто на обов`язок обслуговуючого персоналу  котельні при виникненні аварійної ситуації без одержання розпорядження негайно зупиняти котли і повідомляти відповідальну особу за справний стан і безпечну експлуатацію котлів. Розглянули всі випадки аварійної зупинки котлів, визначені в  нормативних актах, інструкціях  та плані ліквідації   можливих аварійних ситуацій.

З метою отримання  практичного досвіду, після теоретичних занять були проведені  і тренувальні заняття з локалізації та ліквідації аварійних ситуацій за темами:  виникнення пожежі в котельній,  припинення подачі електроенергії.

Під час підведення підсумків фахівці відмітили, що в основному дії працівників були правильними і злагодженими. Також було зазначено, що захід проводиться напередодні Всесвітнього дня охорони праці. Присутнім надана інформація, що цього року Міжнародною організацією праці визначено девіз Дня охорони праці – «Захищене і здорове покоління», поінформовано про історію цього Дня  та його мету.    

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)