Під час наради обговорили питання взаємодії між Управліннями

З метою реалізації Угоди про співпрацю між Державною службою України з питань праці в особі Голови Романа Чернеги та Державною службою України з безпеки на транспорті в особі Голови Михайла Ноняка, укладеної 19 вересня 2017 року, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Максим Кирилюк провів виробничу нараду з посадовими особами Управління Укртрансбезпеки у Кіровоградській області. У нараді взяли участь начальник Управління Укртрансбезпеки Олександр Кукуленко, та заступник начальника Управління Вадим Опря.

 Під час наради обговорили питання взаємодії між Управлінями, шляхи обміну інформацією щодо виявлення порушень законодавства з питань праці, безпеки дорожнього руху, охорони праці та промислової безпеки, вжиття заходів щодо їх усунення, проведення профілактичної роботи.  Як зазначив Олександр Кукуленко, у 2018 році на проведення планових перевірок Укртрансбезпеки діє мораторій відповідно до Закону України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”.

Вадим Опря навів статистику: на автомобільному транспорті загального користування рівень аварійності у 2017 році з вини водіїв ліцензованого автомобільного транспорту зріс на 14,2 %, кількість осіб, загиблих у ДТП, збільшилася на 22,7 %, травмованих – на 1,4 % у порівнянні з 2016 роком, З вини водіїв у 2017 році сталося 1295 ДТП, у яких 54 особи загинули, 861 особа отримала травми різного ступеня важкості.

На підведенні підсумків виробничої наради Максим Кирилюк зазначив, що співпраця між Управлінням Держпраці у Кіровоградській області та Управлінням Укртрансбезпеки у Кіровоградській області знаходиться на високому рівні, адже Угоду про співпрацю у Кіровоградській області було підписано ще 08 вересня 2016 року. Посадові особи Управлінь неодноразово приймали участь у спільній роботі та обмінювались оперативною інформацією.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)