На Громадській раді обговорили функції інспекторів праці при органах місцевого самоврядування

Під час засідання Громадської ради при Управлінні Держпраці в області, яку очолює голова громадської організації «Спілка підприємців Кіровоградської області» Тамара Самиляк, обговорили питання про виконання постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації ст.259 КЗпП України та ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». У засіданні взяв участь начальник Управління Держпраці в області Сергій Подорожний.

 У доповіді начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці Ганни Масловської йшлося про делегування органам місцевого самоврядування розширених повноважень у сфері контролю за дотриманням суб‘єктами господарювання законодавства про працю. Також Ганна Масловська підкреслила, що органи місцевого самоврядування отримали реальні важелі впливу на збільшення доходів місцевих бюджетів за рахунок легалізації трудових ресурсів.

Тому, присутнім на засіданні представникам територіальних громад рекомендовано скористатися правом здійснювати контроль за законодавством про працю на територіях. В свою чергу Управління надаватиме консультативну допомогу в частині виконання повноважень, визначених законодавством.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)