Відбулася позапланова перевірка на Капустинському кар’єрі ПАТ «Капустянський граніт»

На запрошення керівника Капустинського кар’єру ПАТ «Капустянський граніт» завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський спільно з головним державним інспектором Олександром Погорілим провели на підприємстві позапланову перевірку щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці, промислової безпеки та геолого-маркшейдерського забезпечення при веденні гірничих робіт.

 Капустинський кар’єр підприємства знаходиться біля с. Камяний Міст Новоукраїнського району.

Перевіркою встановлено, що підприємство у І-му кварталі поточного року не виконало обсяги по видобувних роботах, що передбачено погодженим планом розвитку гірничих робіт. Не виконуються терміни проведення контролю за станом бортів, траншей, уступів та укосів кар’єру, з записом результатів до спеціального журналу. Не сплановано та не очищено від снігу розвантажувальний майданчик на складі гірничої маси.

Результати перевірки оформлено відповідними актами та видано приписи на усунення виявлених порушень.

Посадовим особам підприємства надана інформація про стан виробничого травматизму на промислових підприємствах Кіровоградської області, ознайомлено з причинами нещасного випадку зі смертельним  наслідком. Під час наради акцентовано увагу присутніх на персональну відповідальність посадових осіб та робітників за порушення вимог нормативних документів з охорони праці та створенню безпечних умов праці на кожному робочому місці .

Довідка.

Капустинський кар’єр підприємства знаходиться біля с. Камяний Міст Новоукраїнського району.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)