Інспектор праці взяла участь у семінарі для аграріїв Новомиргородського району

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області Раїса Волошин взяла участь у районному практичному семінарі-навчанні із підготовки та проведення весняно-польових робіт, який відбувся в Новомиргородській районної державної адміністрації.

 На семінар-навчання були запрошені представники сільських та селищних рад, керівники та фахівці сільськогосподарських підприємств району.

Інспектор акцентувала увагу присутніх на способи уникнення від порушення законодавства про працю шляхом правильного оформлення документів при прийнятті працівників на роботу та при їх звільненні, шляхом вмотивованих дій щодо нарахування заробітної плати, усунення конфліктних ситуацій, які можуть виникнути між роботодавцем та найманим працівником.

        На семінарі розглядалися питання щодо використання найманої праці без оформлення трудових відносин, строків виплати заробітної плати, додержання  мінімальних гарантій в оплаті праці, застосування заходів впливу у зв’язку з порушенням законодавства про працю та інші питання. Надано відповіді на питання щодо правильності визначення доплати до мінімальної заробітної плати, індексації заробітної плати та багато інших питань.

   Учасникам районного практичного семінару-навчання  повідомлено про можливість забезпечення  інформацією та консультаціями щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства про працю відповідно до п.п. 31-33 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою КМУ від 26.04.2017 №295.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)