Роз’яснювальна робота про ризики нелегальної зайнятості посилена у співпраці зі ЗМІ Світловодщини

Сьогодні в державі залишається проблемним питання використання найманої праці громадян без оформлення з ними трудових відносин та виплата нелегальної заробітної плати. Через свою необізнаність в економічних та правових питаннях працівники, які погоджуються на такі умови, втрачають право легального працевлаштування, оплати й охорони праці та здоров’я, соціального, пенсійного та медичного забезпечення. З правової точки зору неоформлення трудових відносин позбавляє працівників права вимагати від роботодавців належних умов праці та гідної її оплати, а також захищати свої права у суді. Таких громадян не можна віднести до категорії “наймані працівники”. Більше того, тіньова економіка призводить до недофінансування місцевого бюджету у вигляді ненадходження відповідних сум податку з доходів фізичних осіб.

 Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Інна Кривенко проінформувала мешканців Світловодського району про ризики нелегальної праці, розмістивши тематичну інформацію Світловодської районної ради  та районної державної адміністрації  «Вісті Світловодщини» № 8 від 23.02.2018 року та на офіційному веб-сайті газети svitvisti.com. 

З усіх питань законодавства про працю, які виникають у роботодавців, вони можуть звернутись до Управління Держпраці у Кіровоградській області для отримання консультативної допомоги за адресою м.Кропивницький вул. Дворцова, 24, або за телефонами 24-68-67, 24-38-69, 24-29-59.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)