На підприємстві УТОГ представник Управління радив постійно контролювати безпеку працюючих

На підприємстві об'єднання громадян "Кропивницьке учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих" заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області Іван Приймак провів семінар за участю керівників структурних підрозділів, інженерно-технічних працівників та працівників підприємства.

 Іван Приймак ознайомив присутніх з основними пріоритетами діяльності Держпраці України на 2018 рік. Наголосив, що завданням Управління  є попередження порушень чинного законодавства про охорону праці, шляхом надання консультацій та рекомендацій. Окрему увагу Іван Приймак звернув на заходи щодо посилення наглядової діяльності і профілактики виробничого травматизму на підконтрольних підприємствах, а також зауважив, що всім керівникам структурних підрозділів підприємства необхідно підвищити особисту відповідальність та постійно контролювати безпеку працюючих.  

Присутнім також роз’яснено основні вимоги «Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями» НПАОП 0.00-1.73-13. Так, обслуговуючий персонал повинен ретельно виконувати інструкції з охорони праці, звертати особливу увагу на перевірку безпечної дії арматури, контрольно - вимірювальних пристроїв і захисних пристосувань; не залишати робоче місце при працюючій машині або механізмі; курити і вживати їжу тільки в спеціально відведених і обладнаних для цього місцях; стежити за чистотою робочого місця і проходів; дотримуватись санітарно-гігієнічних правил та вимог. У разі нещасного випадку терміново звертатися в медпункт і повідомляти відповідним посадовим особам про причини, що викликали травму.

 

Довідково.

Основним видом економічної діяльності даного підприємства є виготовлення меблів та торгівельного обладнання.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)