«Десант» фахівців Управління Держпраці консультує в районах області з різних питань

Протягом двох днів, 21 та 22 лютого 2018 року, на базі Голованівської та Новоархангельської районних державних адміністрацій посадові особи Управління Держпраці у Кіровоградській області провели семінари з питань дотримання суб’єктами господарювання законодавства про працю, охорону праці та гігієну праці для керівників, відповідальних осіб за охорону праці та бухгалтерів підприємств, установ, організацій Голованівського, Гайворонського, Благовіщенського та Новоархангельського районів. В роботі семінарів взяли участь представники Управління: начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ганна Масловська, начальник відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Ольга Середа, головні державні інспектори Віктор Куліш та Анатолій Дзіговський, головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Наталія Струтинська.

 Ганна Масловська проінформувала присутніх про дотримання законодавства про оплату праці, порядок надання відпусток та звільнення, ознайомила з порядком застосування підсумованого обліку робочого часу. Про гігієну праці та проходження періодичних медичних оглядів доповіла Наталія Струтинська. Ольга Середа ознайомила з порядком отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки та декларування робіт підвищеної небезпеки. Анатолій Дзіговський та Віктор Куліш акцентували увагу на дотриманні вимог безпеки під час проведення весняно польових робіт.

Фахівці Управління надали кваліфіковані відповіді на питання присутніх та розповсюдили  інформаційний лист «Безпека під час проведення весняно-польових робіт» та пам’ятки «Декларування робіт підвищеної небезпеки. Декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці» та «Отримання  дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки – обов’язок роботодавця»

Зазначені інформаційні матеріали в електроному вигляді направлені всім структурним підрозділам Новоархангельської РДА та головам сільських та селищних рад Новоахангельського району, про що наголошено на колегії Новоархангельської Районної державної адміністрації 23 лютого 2018 року.

Подібними зустрічами планується охопити всі райони області.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)