Інспектор провела роз’яснення з працівниками у торгівельному центрі «Рось» міста Світловодська

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Людмила Філоненко провела роз’яснювальні бесіди з підприємцями та найманими працівниками у торгівельному центрі «Рось» міста Світловодська щодо легалізації трудових відносин між працівником та роботодавцем. Під час заходу розповсюджено інформаційні буклети щодо переваг легального працевлаштування. Роботодавців та працівників ознайомлено з нормами чинного законодавства про працю.

 Неоформлення трудових відносин позбавляє найманого працівника права вимагати від роботодавця належних умов праці, оплати праці на рівні не нижчому ніж встановлено державою.

Статтею 265 КЗпПУ та Порядком здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 №295 передбачена відповідальність роботодавця за неоформлення або неналежне оформлення трудових відносин із найманим працівником у вигляді значних штрафних санкцій.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)