Фахівці Управління провели розслідування загибелі на виробництві працівника цукрового заводу

Комісія з розслідування нещасного випадку на виробництві ТОВ «Новомиргородський цукор» встановила, що попередньо потерпілий, який працював слюсарем бригади планово-попереджувального ремонту, отримав усне розпорядження на обхід та огляд технічного обладнання цукрового заводу згідно з нарядом, пройшов усний інструктаж з охорони праці. Під час обходу виробництва він спілкувався з керівництвом робіт та колегами.

 Коли після обіду помічник начальника зміни почув у мийному відділенні скрегіт, то дав вказівку машиністу насосних установок, щоб обстежив конвеєр. Через кілька хвилин той виявив тіло мертвої людини під барабаном працюючого конвеєра. У загиблому впізнали слюсаря – ремонтника. Викликали поліцію та «швидку».

Причинами настання нещасного випадку комісія визналапорушення трудової і виробничої дисципліни, у тому числі невиконання посадових обов’язків та інструкцій з охорони праці. Зокрема, це стосувалось проведення потерпілим робіт на працюючому обладнанні.

В рамках заходів із усунення причин загибелі потерпілого, працівників підприємства ознайомили з причинами та наслідками смертельного випадку, провели позаплановий інструктаж з охорони праці з безпечного виконання робіт.

Вказано посилити постійний контроль за додержанням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, використанням засобів колективного та індивідуального захисту, виконанням робіт у відповідності до вимог щодо охорони праці. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)