З працівниками ПАТ "НВП "Радій"обговорено вимоги охорони праці під час робіт в електроустановках

 Головні  державні інспектори  відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Павло Третяк та Андрій Залевський провели семінар-нараду з працівниками  ПАТ "НВП "Радій"щодо дотримання вимог охорони праці в машинобудуванні та виконання  організаційних та технічних заходів безпеки  при виконанні робіт в електроустановках до і вище 1000 В.

 Павло Третяк акцентував увагу на виконанні робіт з пересувними електроустановками та електрифікованим електроінструментом, основні вимоги до облаштуванням заземлення та занулення, як запобіжний захист від ураження електричним струмом, а також на дії електричного струму на людину.

Фахівець роз’яснив присутнім основні вимоги комплектування електроустановок електрозахисними засобами, які регламентуються «Правилами», Положенням про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям і іншими засобами індивідуального захисту тощо. Звернув увагу на те, що відповідальність за своєчасне забезпечення працівників і комплектування електроустановок засобами захисту згідно з нормами комплектування, за організацію належних умов зберігання, своєчасне проведення періодичних оглядів і випробовувань, вилучення непридатних засобів та організацію обліку несе власник цих засобів.

Головний державний інспектор Андрій Залевський довів до відома присутніх обставини і причини, які призвели до нещасного випадку на ТДВ «Машинобудівний завод коліймаш», який стався при виконанні робіт на висоті. Проаналізовано шляхи недопущення подібних нещасних випадків. Детально розглянуто питання про видачу розпоряджень та складання наряду-допуску при виконанні робіт на висоті, необхідність декларування цих робіт, якість проведення цільового інструктажу перед початком виконання робіт

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)