Формуємо та розвиваємо культуру охорони праці

  Зважаючи на важливість створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, створення на піднаглядових підприємствах безпечних умов праці головним державним інспектором відділу нагляду в АПК та СКС Володимиром Кочурою було проведено робочу зустріч  з колективом олійно-пресового цеху ТОВ «Агропродукт»  м. Знам’янка щодо додержання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці.
   Під час проведення зустрічі головний державний інспектор зазначив, що одним із дієвих заходів профілактики нещасних випадків на виробництві є   ставлення роботодавців та працівників до питань охорони праці, їх налаштування на роботу без нещасних випадків.

     Досягнути такої узгодженої політики можна шляхом   формування та розвитку культури охорони праці через впровадження  заходів, головний девіз яких зробити питання охорони праці звичною та невід’ємною складовою господарської діяльності підприємства.

  Практика свідчить, що значно дешевше й ефективніше забезпечити своєчасне проведення комплексних, профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, аніж потім заліковувати наслідки виробничих травмувань.

  Безпека виробництва та працівників залежить від належного здійснення відомчого нагляду на підприємстві, від розуміння даних питань  роботодавцями. Питання охорони праці мають залишатися одними з найважливіших, які потребують постійного контролю.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)