Колективу ПАТ «Кіровоградолія» - про запобігання травматизму в оліє-жировому виробництві

З метою роз’яснення Правил безпеки для олійно-жирового виробництва, Типового пололення про проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та переліку робіт з підвищеною небезпекою головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Касьян провів семінар у ПАТ «Кіровоградолія» (м.Кропивницький).

 Участь у семінарі взяли директор підприємства Олег Братуняк, головний енергетик Олександр Шадурський, головний механік Сергій Черних, заступник  директора Сергій Вишнівський, начальники цехів Роман Пасічник, Андрій Олійніченко, Павло Попов, Валерій Косолапов, начальники віддів Стелла Сторожук, Анатолій Зубалій, начальник штабу цивільної оборони Владислав Животовський, інженер з охорони праці Світлана Черних та інші працівники підприємства.

         На семінарі було висвітлено основні вимоги безпеки до виробничого устаткування, його розміщення, безпека виконання окремих видів робіт, роботи у середині ємкості, виконання зачисток.. Розглянуто вимоги щодо контролю за параметрами технологічного середовища на всіх етапах використання гексану: фланцеві з’єднання на резервуарах зберігання гексану, на технологічних трубопроводах, біля екстрактора, в приміщенні операторів та самого цеху екстракції, вимоги щоденного огляду та розміщення контрольно-вимірювальних приладів, автоматики, приладів безпеки та запобіжних пристроїв.

         Інспектор звернув увагу на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки, збільшення контролю за проведенням вантажно – розвантажувальної операції насіння на елеваторному комплексі, у тому числі при проведенні зчеплення-розчеплення автотранспорту, постійного проведення первинного інструктажу з вручення пам’ятки водіям автоперевізників, що перебувають на території підприємства. Порушено питання дотримання працівниками вимог чинних нормативно-правових актів, змін та доповнень до них у 2017 році: змін у Типовому положенні про прядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та Положенні про розробку інструкцій з охорони праці.

 Юрій Касьян рекомендував провести на підприємстві позапланові інструктажі у зв’язку з змінами та доповненнями до нормативно-правових актів з охорони праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)