Працівникам Управління окреслено ознаки дискреційних повноважень та інші корупційні ризики

Цього тижня головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко провела з колегами навчання на тему: «Корупційні ризики у діяльності працівників Управління. Правові засоби протидії корупції».

 Ангеліна Мусієнко ознайомила присутніх з заходами у сфері запобігання та протидії корупції, більша частина з яких направлена саме на запобігання корупції.

Зазначено, що одним із основних напрямів у сфері запобігання корупції є виявлення корупційних ризиків, які можуть виникнути в діяльності державних службовців, а також усунення умов та причин виникнення цих ризиків.

Акцентовано увагу присутніх на поширеність корупційні ризиків в діяльності державних службовців :

-недоброчесність державних службовців; 

-виникнення конфлікту інтересів; 

-безконтрольність з боку керівництва; 

-наявність дискреційних повноважень.

Важливо, що перше місце серед корупційних ризиків не випадково посідає недоброчесність поведінки державних службовців.

Державний службовець, як правило, приймає рішення у першу чергу на підставі власного досвіду, психологічного відношення до виконуваної роботи, а також ґрунтуючись на особистих переконаннях, іноді, на соціально-матеріальному становищі.

Тому, наприклад, зазначила фахівець, під час добору осіб на посаду державного службовця одним із вагомих критеріїв є, така моральна риса, як доброчесність, чесність, моральність, добропорядність.

Доповідач зазначила, що ще одним не менш суттєвих корупційних ризиків є виникнення конфлікту інтересів, тобто наявність реальних або таких, що видаються реальними, суперечностей між приватними інтересами особи та її службовими повноваженнями, які можуть вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи не вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.

 

Обов’язковою складовою для врегулювання конфлікту інтересів є саме контроль з боку керівництва.

Зазначено, що відсутність контролю (безконтрольність) з боку керівництва є корупційним ризиком. 

Адже, внаслідок безконтрольності з боку керівництва можуть виникнути й інші корупційні ризики. Зокрема, такі як конфлікт інтересів, недоброчесність державних службовців.

Тому, з метою недопущення (запобігання) виникнення такого корупційного ризику, як безконтрольність з боку керівництва, саме безпосереднім керівництвом має здійснюватись контроль.

Ангеліна Мусієнко звернула увагу слухачів на те, що в переліку корупційних ризиків є наявність дискреційних повноважень, оскільки саме наявність можливості діяти на власний розсуд створює умови для вчинення корупційних правопорушень.

Дискреційні повноваження мають низку загальних ознак, а саме:

- дозволяють особі, уповноваженій на виконання функцій держави, на власний розсуд оцінювати юридичний факт (фактичний склад), внаслідок чого можуть виникати, змінюватись або припинятись правовідносини; 

- дозволяють на власний розсуд обирати одну із декількох, запропонованих у проекті нормативно-правового акта, форм реагування на даний юридичний факт; 
          - надають можливість особі, уповноваженій на виконання функцій держави, на власний розсуд вибирати міру публічно-правового впливу щодо фізичних та юридичних осіб, його вид, розмір, спосіб реалізації; 

- дозволяють особі, уповноваженій на виконання функцій держави, обрати форму реалізації своїх повноважень – видання нормативного або індивідуально-правового акта, вчинення (утримання від вчинення) адміністративної дії; 

- надають можливість особі, уповноваженій на виконання функцій держави, на власний розсуд визначати спосіб виконання управлінського рішення, у тому числі передавати виконання прийнятого рішення підлеглим особам, встановлювати строки і процедуру виконання.

Підсумовуючи викладене, головний спеціаліст з питань протидії корупції зазначила, що усунення корупційних ризиків в діяльності державних службовців виключить можливість порушення ними законодавства України, позитивно вплине на покращення роботи Управління та сприятиме підвищенню його авторитету.

Крім того, Ангеліна Мусієнко акцентувала увагу присутніх на початку етапу електронного декларування. Поінформувала про недопущення порушення термінів подачі декларацій, повноти, якості їх заповнення та відповідальність за порушення антикорупційного законодавства в частині фінансового контролю.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)