Державний інспектор взяла участь у засіданні районної організації профспілки

За участю головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Людмили Філоненко відбулось засідання Світловодської районної організації профспілки працівників освіти і науки України.

 Державний інспектор ознайомила голів та членів профспілок з новим порядком державного нагляду і контролю за законодавством про працю, який був прийнятий у квітні минулого року. Людмила Філоненко також проінформувала про те, які посадові особи і з дотриманням яких умов мають право проводити виїздні та невиїздні інспекційні відвідування. Ознайомила з переліком підстав, що можуть слугувати приводом для проведення зазначених відвідувань, які документи складаються за результатами перевірки.  

Інспектор повідомила про штрафні санкції у разі порушення мінімальних гарантій в оплаті праці, порушення умов укладення трудових договорів, мобілізованих та призваних на військову службу та інших порушень законодавства про працю.

Людмила Філоненко відповіла на питання присутніх, що стосувалися основних та додаткових щорічних відпусток, оплати праці, настання тимчасової непрацездатності, кадрового обліку, преміювання працівників.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)