Відбувся практичний семінар у Кіровоградському технікумі механізації сільського господарства

Щоб запобігти нещасним випадкам у соціально – культурній сфері, фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області у 2018 році розпочали превентивну роботу у закладах освіти. Так, проведено практичний семінар для працівників  Вищого Навчального Закладу "Кіровоградський технікум механізації сільського господарства"по дотриманню вимог охорони праці та безпеки під час роботи на місцях.

 Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Ірина Чирва-Репетир та заступник директора з навчально-виробничої роботи технікуму Сергій Орищенко під час відкриття семінару звернули увагу на важливість оцінки ризиків травмування на робочому місці, дотримання правил з охорони праці, адже рівень травматизму протягом 2017 року зріс. Ірина Чирва-Репетир проаналізувала види  та причини нещасних випадків у соціально-культурній сфері, зокрема, у закладах освіти.

Іван Приймак - заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС розповів про безпечне виконання робіт  при використанні машин, механізмів, устаткування, яке застосовується  в закладах освіти (в майстернях, господарчих відділках тощо).

Станіслав Сітнік – заступник начальника відділу державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг роз’яснив технічний регламент знаків безпеки і здоров’я працівників.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Ірина Бутенко звернула увагу на організацію та документальне оформлення охорони праці в закладі, а державний інспектор цього ж відділу Анна Лішенко провела практичне заняття та роз’яснила вимоги безпеки роботи на харчоблоці.

Про безпечне ведення електрогосподарства в закладах освіти розповів Денис Гиба - головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці.

У семінарі взяли участь понад 50 працівників закладу.

 

Довідка.

ВНЗ "Кіровоградський технікум механізації сільського господарства має матеріально-технічну базу, яка відповідає вимогам підготовки фахівців. У двох навчальних корпусах розміщено 34 навчальні лабораторії та 28 кабінетів. Лабораторії та кабінети оснащені необхідною кількістю технічних засобів навчання.

Студенти Кіровоградщини отримують знання відповідного фаху по механізації та електрифікації сільського господарства, бухгалтерському обліку, комерційній діяльності та правознавства. Практичні заняття з водіння трактора та автомобіля проводяться на автополігоні. Проведення навчальних практик здійснюється, зокрема, у навчально-виробничій майстерні технікуму. Харчування студентів забезпечується їдальнею та буфетом. Для медичного обслуговування студентів у навчальному закладі працює медпункт. Два спортзали дозволяють організувати  проведення занять з фізичного виховання та роботу спортивних секцій. Технікум має два гуртожитки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)