Виробництво швидкозаморожених сумішей повинно бути безпечним

З метою роз’яснення Правил будови та безпечної експлуатації аміачних холодильних установок, Правил будови та безпечної експлуатації сосудів, що працюють під тиском, Правил охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Касьян провів семінар на ТОВ «Агродар-Україна Плюс» (м. Кропивницький), що спеціалізується на виробництві швидкозаморожених сумішей.

 У семінарі взяли участь директор ТОВ «Агрохолод» Тетяна Довганіч, технічний директор ТОВ «Агродар-Україна Плюс» Юрій Стенчиков, начальник виробництва Олена Качина, інженер з охорони праці Валентина Сидорюк та інші працівники.

 Під час заходу висвітлено основні вимоги щодо експлуатації холодильних установок, транспортування аміаку, сосудів, що працюють під тиском, автоматики захисту компресорів, контрольно-вимірювальних приладів, технологічних трубопроводів та обладнання холодильних камер, засобів індивідуального захисту.

Інспектор звернув увагу на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки. Порушено питання про дотримання працівниками вимог чинних нормативно-правових актів при експлуатації аміачно-холодильних установок, технологічних трубопроводів, перекачки аміаку.

Юрій Касьян рекомендував розробити на підприємстві нові інструкції з Правил охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів та паспорти на технологічні трубопроводи. Слід ознайомити з інструкціями всіх задіяних працівників під розпис, провести позапланові інструктажі у зв’язку із змінами та доповненнями до нормативно-правових актів.

          

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)