Інспектор наголосила на відповідальності за неоформлення трудових відносин

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Оксана Колпак провела семінар у товаристві з обмеженою відповідальністю «Джерельний» на тему: «Трудові відносини. Оплата праці».

 Піднято питання щодо оформлення трудових відносин, недопущення до роботи громадян, трудові відносини з якими не укладені. Інспектор наголосила, що відповідальність за неоформлення трудових відносин лягає на керівника. Відповідальність може бути як адміністративна так і кримінальна.

Працівникам було роз’яснено, що мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну норму праці.

Присутніх цікавили й інші питання законодавства про працю: про тривалість щорічних основних і додаткових відпусток, стаж, що дає право на щорічні основну та додаткову відпустки, облік робочого часу для осіб, які працюють згідно із графіками змінності та оплату їм днів тимчасової непрацездатності.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)