Під час засідання круглого столу обговорено шляхи сприяння у навчанні та працевлаштуванні осіб з інвалідністю

Начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Олена Хіміч взяла участь у засіданні круглого столу в Кіровоградському обласному центрі зайнятості з обговорення проблемних питань у сприянні навчання та працевлаштування осіб з інвалідністю. У засіданні також взяли участь представники Фонду соціального захисту інвалідів, Кіровоградського обласного центру зайнятості, громадські організації, профспілкові організації, представники роботодавців області та інших організацій.

 

Олена Хіміч роз’яснила, що Управління Держпраці у Кіровоградській області при перевірках контролює питання реєстрації суб’єктів господарювання у Фонді соціального захисту інвалідів, вчасну подачу звідності до Фонду та виконання 4% квоти на робочі місця для інвалідів. Нагадала, що відповідно до ст.19 Закону України «Про основи соцiальної захищеностi iнвалiдiв в Українi» для пiдприємств, установ, органiзацiй, у тому числi пiдприємств, органiзацiй громадських органiзацiй iнвалiдiв, фiзичних осiб, якi використовують найману працю, установлюється норматив робочих мiсць для працевлаштування iнвалiдiв у розмiрi чотирьох вiдсоткiв середньооблiкової чисельностi штатних працiвникiв облiкового складу за рiк, а якщо працює вiд 8 до 25 осiб, - у кiлькостi одного робочого мiсця.

За невиконання зазначеної статті на посадову особу підприємства складається протокол про адміністративне правопорушення згідно вимог ст.188-1 КУпАП.

 

.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)